Plus Fintess Club Canlı Destek Plus Fintess Club Canlı Mobil
0 (212) 211 59 28

Sporda Doğru Nefes Almanın Püf Noktaları

Sporda Doğru Nefes Almanın Püf Noktaları

Nefes egzersizlerin önemini çoğu zaman bir spor salonuna yazılmadan anlayamıyoruz. Doğru nefes egzersiziyle, baş ağrısından, kalp rahatsızlığına uzanan büyük bir yelpazede daha sağlıklı yaşamak mümkün. Aynı şekilde yaptığınız sporlarda, harcadığınız efora yönelik doğru nefes almanız çok önemlidir.

Spor yaparken, yanlış solunum tekniği hızını ve performansını düşürebilir. Koşarken, ilk adımda nefes alıp, ikinci adımında nefes verebilirsin. Koşarken diyaframın yerçekimi kuvvetine maruz kalır ve koşu kadansıyla eş zamanlı nefes almak, organların diyaframına gereksiz basınç uygulamasını engeller.

Aynı zamanda birçok araştırma, egzersiz sırasında burundan nefes almanın kişiyi yorabileceğini bu nedenle ağızdan nefes almanın sporu kolaylaştıracağını söylüyor. Bunun yanı sıra en doğru yöntem olarak, eğitmeniniz ile birlikte nefes egzersizi yaparak , sizin için en doğru nefes alma yöntemini kendi vücudunuz için bulabilirsiniz. En etkili solunum ise, diyaframdan nefes almak olacaktır.

Yüksek efor harcayacağınız, yoğun sporlar için derin nefes alıp, spor hareketini uygulamak en doğru yol olacaktır. Bu aynı zamanda omurganızı korumaya da yardımcı olur.

Yogada eşit uzunluklarda nefes alıp, verin. Bu temel nefes alma egzersizi sinir sistemini sakinleştirip, kan basıncını düşürüyor ve stresi azaltıyor. Ashtanga, vinyasa gibi daha katı yoga türlerini güçlendirmek için boğazın arkasında hafif bir kasılma sağlayarak burun yoluyla içeri ve dışarı nefes almanız yeterli.

Aynı zamanda sigarayı bırakmak, kötü duruş düzeltmek ve alerjileri kontrol altında tutmak da daha iyi nefes almanın anahtarıdır. 

 

 

BİLGİ TALEP FORMU
Plus Fitness Club Credit Card