Plus Fintess Club Canlı Destek Plus Fintess Club Canlı Mobil
0 (212) 211 59 28

Spora gitmese de para ödeyenlerden misiniz?

Spora gitmese de para ödeyenlerden misiniz?

“Spora mı kaydolacaktınız, tabi ki, öncelikle gelseniz de gelmeseniz de ödeyeceğiniz 1 yıllık ücreti peşin alalım..!”

 Çoğu insanı spor salonlarına yazılmaktan vazgeçiren, yazılsa da gerekli disiplini göstermeyip spora gidemediğinde yüzlerce lirasının çöpe gitmesine neden olan bir durum var… Spor üyeliğinin mutlaka yıllık olarak yapılmaya şart koşulması.

 Çok uygun fiyatlarla insanları cezbeden bir yöntem bu aslında. Hikaye şöyle başlıyor;

 “Ohoo, aylığa vurunca epey bi’ avantajlı oluyor, giderim haftada 4-5 kez n’olacak, her gün ağır antrenman yapmasam bile şöyle bi’ koşu bandında takılır dönerim.” diye içimizden geçiriyoruz.

 Ancak sonrasında, o an aklımızda bile olmayan günlük işler, stres, yoğunluk devreye girince iç sesimiz ikinci cümleyi şu şekilde fısıldıyor:

 “Bugün çok yoruldum, eve gidip dinlenmeyi hak ettim. Tamam bu hafta spora az gittim ama haftaya daha çok gider, telafi ederim, hem belki akşam evde biraz şınav çekerim… Çekmem mi… Neyse, eve gideyim de bakarız…”

Film burada kopuyor, yavaş yavaş spora gitmeyi aksatıyor, en sonunda da unutuyoruz. Hem motivasyon eksikliğinden hem de takip eden kimse olmadığından, kaderimizi kendi motivasyonumuza bırakıp içimizden geldiği gibi takılıyoruz. Elbette bu arada olan sadece vücudumuza değil, cüzdanımıza da oluyor.

 Etrafınıza bir bakın, spora yıllık üyelik ücretiyle üye olup aylarca gitmeyen ne kadar çok arkadaşınız var değil mi?

 Peki çözüm nedir?

 Çözüm elbette spora kaydolmamak değil. Yani yukarıda yazılanların farkına varmak ya da bilincinde olmak bizi karın bölgemizdeki yağlardan kurtarmıyor. :) Spora kaydolalım, ancak kendimizi iyi tartarak etkili sonucu avantajlı şekilde alacağımız şekilde planlayalım;

-    Kendimize çok güvenmiyorsak, yıllık ya da 6 aylık üyelik yaptırırken, bir de destek alabileceğimiz uzman bir eğitmen arayışına girelim. Özellikle spor salonunda Personal Training hizmetinin dahil olduğu avantajlı paketleri seçebiliriz.

-    Spora gitmediğimiz günü ödemeyeceğimiz özel paketlerle ilerleyebiliriz. Bu, spora hangi sıklıkta gidebileceğimizi ölçmek için iyi bir fırsat yaratırken, bu sırada yüzlerce lirayı çöpe atmamıza da engel olur.

-    Sevdiğimiz, eğlendiğimiz farklı antrenman türlerini keşfedebiliriz. Yani; kimimiz Zumba’yla eğlenerek kalori yakmayı severken kimimiz Reformer Pilates’le sıkılaşmayı, kimimiz Crossfit’le hızlı ve etkili sonuç almayı daha motive edici bulabilir.

Günün sonunda, elbette iş bizde bitiyor. Ancak yukarıdaki seçenekleri aklımızda bulundurmak, destek almak her zaman işe yarar.

Beklemek mi? İşte faydası olmayan tek şey bu. :)

 

BİLGİ TALEP FORMU
Plus Fitness Club Credit Card